Blogs

Meer voor mijzelf dan voor anderen schrijf ik af en toe blogs. Momenteel ben ik al mijn oude blogs aan het opzoeken om deze pagina hiermee te vullen. Reacties op deze blogs heb ik niet mee gekopieerd. Ook blog ik over mijn nieuwe project en het proces hiervan. 

 

Zo kom ik van mijn zwangerschapskilo's af.

 

Omdat ik over twee weken in een mooie jurk wil passen, moet ik nog een aantal kilo's afvallen. Lees hier hoe ik dat aanpak.

 

Eerder schreef ik in mijn eerste blog dat ik op de eerste verjaardag van mijn dochter mijn streefgewicht behaald wil hebben. Ik had één maand de tijd om van de laatste vijf kilo af te komen. Na één week was er 1,4 kilo foetsie en paste ik weer in één van mijn broeken. (Lees hierover in mijn tweede blog) We zijn inmiddels weer een week verder en het resultaat mag er in centimeters wezen, al geeft de weegschaal aan dat er maar 0,1 kilo van af is. Ik heb nog twee weken om in mijn flamingo jurk te passen. Ik kan hem inmiddels aan, mét de rits dicht, maar ik kan me er nog niet fatsoenlijk in bewegen. Nog 3,5 kilo te gaan...

 

Ik vertel je graag meer over dit fijne en effectieve dieet. Of eigenlijk is het niet echt een dieet, maar meer een levensstijl. Dit in combinatie met veel water drinken en zo veel mogelijk bewegen zonder naar de sportschool te hoeven.

 

Ik ben sinds vorige week zelfs begonnen met elke ochtend vier glazen lauw kraanwater voor ik ga ontbijten wat me makkelijker afgaat dan ik verwacht had. En ik drink ook heus wijntjes en eet chocolade. Daarnaast heb ik regelmatig een dag dat ik gewoon even doe waar ik zin in heb en dus gewoon boterhammen, chips en spaghetti eet. Bijvoorbeeld met Moederdag, zie foto. Het leven moet wel leuk blijven. Bij een dieet zeg je dan: 'Ik moet weer opnieuw beginnen.' Bij deze levensstijl zeg je: 'Ik heb genoten en ik ga nu weer even op de koolhydraten letten.' Zo blijft je gewicht stabiel.

 

Goed, allereerst is het handig om te weten waar wel en geen koolhydraten in zitten en welke goede koolhydraten zijn en welke niet. Ik raad je aan om je hierin te gaan verdiepen, want de slechte koolhydraten zijn gewoonweg suikers en daar is je smaak wel, maar je lichaam helemaal niet blij mee. Als je uitkijkt met deze slechte koolhydraten, zul je i.p.v. spieren juist vet verbranden. Gobento.nl is een site waar ze je duidelijk vertellen wat koolhydraat arm eten inhoudt en wat het met je lichaam doet. Kijk voor meer informatie en hun stappenplan hier. Maar er bestaan een heleboel sites over dit onderwerp. Daarnaast kun je je aansluiten bij groepen op Facebook. Zo ben ik lid van o.a. deze groep. Je vindt er inspirerende recepten, ideeën van andere leden en je kunt er vragen stellen. Maar er zijn verschillende koolhydraat arme 'diëten' en verschillende ideeën rondom deze levensstijl. Veel mensen tellen de koolhydraten omdat ze niet boven een bepaald aantal willen komen. Ikzelf pak het iets minder streng aan, want deze leefstijl hanteer ik al jaren, met daartussen dus vele uitzonderingsdagen. Hierdoor zit ik dus altijd op een gezond gewicht, behalve dan na mijn beide zwangerschappen. Natuurlijk ben ik niet altijd tevreden, want ik wil altijd iets slanker en vooral strakker zijn. Hierover in een volgende blog meer.

 

Wat ik altijd in huis heb zijn o.a.: eieren, avocado's, noten, kazen, vlees, vis, komkommer, selderij, paprika's, spinazie, linzen, lijnzaad, Griekse yoghurt, verschillende slasoorten, crème fraîche en minstens 75% cacao chocolade.

 

Zo ziet mijn dag er uit:

 

- Ik begin de dag met vier glazen lauw kraanwater gevolgd door een ei (soms met spek/ kaas) of Griekse yoghurt met zaden en noten (en soms fruit)

- 's Middags eet ik een salade of lijnzaadcracker of stukjes komkommer met houmous, blokjes kaas en tomaat. Het is maar net wat ik in huis heb

-'s Avonds eet ik goed gevulde salades of hetzelfde als de rest van het gezin, maar dan zonder de spaghetti, rijst of aardappelen. Vaak heb ik hiervoor een vervanger in de vorm van groente.

- Tussendoor snaai ik de hele dag door. Stukjes groente (met smeerkaas, houmous, , worstjes, kaasjes, nootjes en pure chocolade. Daarnaast drink ik minstens twee liter water/ thee. Maar ik drink ook zwarte koffie (zonder suiker, want dat vind ik sowieso niet lekker) en regelmatig een droog wit wijntje.

 

Google op koolhydraat arme recepten en je vindt genoeg heerlijke recepten voor de rest van je leven. Als je eenmaal meer weet over goede en slechte koolhydraten, wordt het een stuk makkelijker boodschappen doen en recepten kiezen.

Op de website van Mijn Kleine Lieveling vind je meer tips hierover.

 

Ik ben benieuwd naar jouw mening en/ of ervaringen! Ondertussen ga ik nog even door met afvallen, want 27 mei is mijn deadline. Volgende week meer hierover.

 

Groet, Wendy

 

Nieuwsgierig? Blijf op de hoogte:


|     © 2023 mijnkleinelieveling.nl    |    Facebook     |    

     wendy@mijnkleinelieveling.nl    |    Instagram     |     

                  +31 (0)6 42 21 00 72    |           Twitter    |

                         KVK 570 273 58    |    

     Betaalrekening NL91 KNAB 0402 1822 86 - Mijn Kleine Lieveling