Blogs

Meer voor mijzelf dan voor anderen schrijf ik af en toe blogs. Momenteel ben ik al mijn oude blogs aan het opzoeken om deze pagina hiermee te vullen. Reacties op deze blogs heb ik niet mee gekopieerd. Ook blog ik over mijn nieuwe project en het proces hiervan. 

 

We gaan op pad en nemen mee.

 

Met je kind op pad? Zorg dan dat je deze 15 dingen standaard bij je hebt.

 

Wij nemen onze kinderen vrijwel overal mee naartoe. En waar wij ook heen gaan, ik probeer het onszelf, onze kinderen en onze omgeving zo gemakkelijk mogelijk te maken. En het liefst wil ik er ook niet te veel bij hoeven tillen. Daarbij loop ik graag een beetje door en heb ik liever ook geen discussies met peuters over benen die te kort zijn om te lopen. Dus onze kinderen samen op de wandelwagen is voor mij echt een uitkomst. De kleine in de wagen en de grote op het meerijdplankje. Maar als de oudste erg moe is, dan duikt hij gewoon in het boodschappenmandje onderin de wagen. Daar doen wij niet moeilijk over.

 

Nu ben ik regelmatig alleen met mijn schatjes op pad. Even boodschappen doen? Zo’n uitstapje kan uren langer duren dan ik in eerste instantie voor ogen had, want we komen obstakels tegen zoals bijvoorbeeld een speeltuin, we belanden ongepland een middag bij vrienden thuis of we stranden in een eettentje zonder kinderspeelhoek. Maar ik ben, dankzij mijn standaard uitrusting,
altijd op alles voorbereid.

 

Hier volgt een lijstje met spullen die ik handig vind om altijd bij me te hebben. Of we nu met de fiets, de auto, lopend (al dan niet met kinderwagen) of met het openbaar vervoer gaan.

 

Een * betekent 'Ook als je alleen even boodschappen gaat doen.'

 

1. Een pak luierdoekjes en een rolletje broodzakjes *
Ja, ook als je kind al lang zindelijk is. Gebruik de doekjes bijvoorbeeld voor vieze handen en gezichten of het schoonmaken van een toiletbril. Gebruik de zakjes voor afval of om eten in te bewaren.


2. Een fles water *
Voor mijn beide kinderen neem ik vaak ook een beker sap mee, maar meestal lurken we gewoon met z’n allen aan mijn RVS fles met water.


3. Opvouwbaar tasje
Of meerdere. Je weet nooit wat je tegenkomt. Stokjes, steentjes en eikels die persé bewaard moeten blijven of gewoon een boodschap.


4. Snacks
Zoals fruit, pakje crackers, soepstengels, rozijntjes of rijstwafels, snoepjes. Als ik weet dat de trip lang kan duren neem ik ook gekookte eieren mee.


5. Aardappelschilmesje
Klinkt gek, maar ik vind het zo handig! Een appeltje schillen, een zojuist gekocht broodje smeren, een touwtje (je weet maar nooit) doormidden snijden, zo gepiept! Wel papiertje eromheen in een plastic zakje.


6. Een tasje met speelgoed
Mijn zoontje heeft een tijgertas en hier zitten momenteel o.a. wat auto’s, een puzzel, stuiterklei, een stickerboekje, papier en stiften in. Mijn dochter heeft een poezentas en daarin zitten old-skool Fisher Price poppetjes, een gedeelte van haar dokterssetje (superhandig, want zo hebben we altijd een dokter in de zaal) en ook een stel auto’s.

 

7. De tablet
Of gewoon je telefoon. Voor als ze moe, verveeld of jengelig zijn. Discutabel punt, ik weet het, maar ik ben voor en ga de discussie graag met je aan ;)

 

8. Reservekleding.
Al zit ik nog in de fase van doorgelekte luiers en piesbroeken en onverwachte ‘laat ik eens in een enorme regenplas springen', het komt maar zelden voor dat ik de reservekleding nodig heb. Toch heb ik het graag mee.


9. Grote hydrofiele doek
Deze zijn onmisbaar! Ik gebruik het als dekentje voor de oudste als hij onderin de wagen ligt, als doek tegen het licht voor over de wagen, als handdoek, als afveegdoek, als verschoonmatje, noem het maar op! In de zomer neem ik er twee
mee.


10. Vallen en stoten zalf *
Slinkt elke bult, koelt elke schaafwond en verzacht de pijn. 

 

Hier een logische aanvulling voor als je een baby hebt:


11. Speen/ doekje/ knuffel
Mijn baby is inmiddels ruim anderhalf, maar haar knuffel en speen gaan nog steeds overal mee naar toe. Just in case.


12. Luiermapje
Hierin zitten standaard drie luiers in, pak luierdoekjes, billencrème rol broodzakjes en eventueel een verschoningsmatje. *


13. Fles en torentje met fles met flesvoeding voor de hele dag
Met flesvoeding voor de hele dag bedoel ik dat je altijd reserve bij je moet hebben. * Dit geldt uiteraard als je geen borstvoeding geeft.


14. Thermoskan
Gevuld met afgekookt water op de juiste temperatuur zodat je nooit ergens om water voor het flesje hoeft te vragen.


15. Je kind
Anders loop je voor niks met al die zooi te zeulen.

 

Wat mist er wat jou betreft nog in dit lijstje?

 

Groetjes,
Wendy Meynderts.

 

 

Nieuwsgierig? Blijf op de hoogte:


|     © 2023 mijnkleinelieveling.nl    |    Facebook     |    

     wendy@mijnkleinelieveling.nl    |    Instagram     |     

                  +31 (0)6 42 21 00 72    |           Twitter    |

                         KVK 570 273 58    |    

     Betaalrekening NL91 KNAB 0402 1822 86 - Mijn Kleine Lieveling