Blogs

Meer voor mijzelf dan voor anderen schrijf ik af en toe blogs. Momenteel ben ik al mijn oude blogs aan het opzoeken om deze pagina hiermee te vullen. Reacties op deze blogs heb ik niet mee gekopieerd. Ook blog ik over mijn nieuwe project en het proces hiervan. 

 

Vol huis, vol hoofd.

 

Als eeuwige verzamelaar verlang inmiddels naar een leger huis en rust in mijn hoofd.

 

In een gezin van vier waarvan twee kinderen zou je verwachten dat vooral die kinderen een hoop rotzooi veroorzaken. Maar bij ons thuis is er maar één die voor chaos zorgt en dat is moi... Tot grote ergernis van mijn vriend ligt de eettafel altijd vol. Vol met spullen voor mijn werk (ik werk vanuit huis), frutsels uit tassen, speelgoed van kinderen, uitgezochte post, elastiekjes, noem het maar op. Als de tafel leeg moet, goei ik alles in één doos. We hebben inmiddels flink wat van zulke dozen...

Familie en vrienden weten dat ik graag alles bewaar. Ik heb altijd een vol huis gehad. Muren vol, kasten vol, lades vol en vooral mijn computer vol. Al die spullen zijn een ware last voor mij. Ik moet er voor zorgen en dat kost energie. Maar ik heb naast mijn gezin, werk en sociale leven niet zo heel veel energie meer over, dus het roer moest om. 

 

Op rommelmarkten en Marktplaats verkoop ik regelmatig spullen die we niet meer gebruiken. Maar sinds we twee kinderen hebben en onze prioriteiten zich steeds meer beginnen te verleggen, ben ik me gaan afvragen of we echt al die andere spullen wel nodig hebben. Kleding waar ik ooit nog wel eens in ga passen, boeken die we ooit nog gaan lezen, dvd's die we ooit nog gaan kijken, speelgoed waar nog niet meer gespeeld wordt, keukengerei dat we één keer per jaar gebruiken, tijdschriften waar we niet aan toe komen, noem maar op! Met wederom een rommelmarkt in het vooruitzicht gaat de bezem er weer doorheen, maar dit keer radicaal! 

 

Ik zoek inspiratie op internet. Er zijn een hele hoop opruim goeroe's online te vinden en de meest hippe is tegenwoordig Marie Kondo, een Japanse controlefreak met autistische trekken die van onnatuurlijke netheid houdt. Niks mis mee, want ze komt met geniale tips, maar je moet er een beetje je eigen draai aan geven. Ze heeft een boek geschreven dat ik niet heb gelezen, want als je haar googled kom je al veel tips van haar tegen. Je kunt het boek eventueel beluisteren op Youtube en ze heeft ook voorbeeldfilmpjes online. Die heb ik dan weer wel bekeken. 

 

Dankzij Miss Kondo ben ik serieus naar onze spullen gaan kijken. Volgens haar moet je je bij elk object afvragen of je er blij van wordt. Zo niet, weg ermee! Nou word ik helaas bijna overal blij van, dus ik bekijk ook of we er iets aan hebben en of het in de weg ligt. Daarnaast geeft zij voorbeelden van hoe je spullen kunt opbergen. Zo heb ik onze kledingkasten en lades bijna helemaal in Marie Kondo stijl ingericht. En eerst een hele hoop er uit gehaald. Want meer dan de helft van wat er in onze kasten lag, gebruikten we niet en waren we ook niet meer van plan om te gebruiken. Bij de H&M kun je tassen met oude kleding brengen en per tas krijg je een bon met 15% korting op een product naar keuze. Goeie actie van H&M! Kleding die nog goed is, verkopen we of geven we weg.

 

Ook alle spullen moeten er aan geloven. De woonkamer is al een flink eind op weg. Minder in het zicht en meer geordend. Zo hadden we een grote open kast in de kamer met speelgoed. Deze kast is weg. Want de twee inbouwkasten stonden vol met kookboeken, dvd's en andere spullen waar we nooit naar om keken. Weg ermee en speelgoed er voor in de plaats. 

Mijn zoontje vindt het nog een beetje een obstakel om de deur te openen van de kast om bij z'n spulletjes te komen, maar dat went vanzelf. En de box de deur uit, scheelt ook een hele hoop. S 'avonds hebben we in een minuut alles uit het zicht en veel meer rust in ons hoofd dankzij een veel legere woonkamer. Nu de rest van het huis nog en mijn digitale verzameling.

 

Momenteel ben ik bezig mijn website leger te maken. Overzichtelijker en doelgericht. Ik ben benieuwd wat jullie ervan vinden. 

www.mijnkleinelieveling.nl

 

Mocht je ook middenin een opruimwoede zitten, volg me dan. Er volgen tips voor chaoten. 

 

Fijne dag!

Wendy

 

Nieuwsgierig? Blijf op de hoogte:


|     © 2023 mijnkleinelieveling.nl    |    Facebook     |    

     wendy@mijnkleinelieveling.nl    |    Instagram     |     

                  +31 (0)6 42 21 00 72    |           Twitter    |

                         KVK 570 273 58    |    

     Betaalrekening NL91 KNAB 0402 1822 86 - Mijn Kleine Lieveling