Blogs

Meer voor mijzelf dan voor anderen schrijf ik af en toe blogs. Momenteel ben ik al mijn oude blogs aan het opzoeken om deze pagina hiermee te vullen. Reacties op deze blogs heb ik niet mee gekopieerd. Ook blog ik over mijn nieuwe project en het proces hiervan. 

 

Uitjes met je kind(eren) met korting.

 

Hier volgt mijn top-11 kortingsites/ acties voor leuke uitjes met je kind(eren)

 

Ken je van die lui die altijd punten sparen? Bonuspunten, Rocks, Freebees, Douwe Egbertspunten, messenzegels noem het maar op. Nou, ik ben zo’n type. Niet dat ik koop om te sparen, maar ik koop nou eenmaal, dus dan kan ik net zo goed gaan sparen. En er komt altijd een moment dat het van pas komt. Zo drinken wij ook graag Optimel dus ik spaar Optimeleuro's. Hiermee kan je o.a. kortingsvouchers voor Pathé kopen.

 

Laatst hebben wij hier gebruik van gemaakt en namen onze kinderen, Qezar van bijna vier en Navi van één, voor het eerst mee naar de bioscoop. Het was een verrassingsuitje, want als groot beeldschermfanaat zou Qezar dat vast en zeker waarderen en onze dochter Navi van één zou er ook geen moeite mee hebben.

 

Het werd ‘Race naar de maan’ in Pathé Rembrandt Utrecht en eenmaal binnen zie ik de oogjes van Qezar stralen, want we worden omringd door plaatjes van Woezel & Pip, Snoopy en Star Wars. Ik koop de kaartjes en word verrast door het feit dat we niet voor Navi hoeven te betalen en dat de kortingsvouchers blijkbaar ook gelden voor de kinderkaartjes. Weten we dat voor de volgende keer.

We krijgen 3-D brillen en lopen de zaal in. De magie komt Qezar zichtbaar tegemoet. Hij herinnert mij aan de keer dat we naar de voorstelling van Woezel & Pip waren in Hilversum in het theater: 'Toen waren er ook zulke stoelen.’ Naar deze voorstelling waren we ook met korting, omdat ik op kaarten had geboden op Ticketveiling en de veiling dus gewonnen had. Zo
gaan we 22 februari naar de voorstelling Thomas de Trein in datzelfde theater.

 

De zaal is verre van vol, maar wat er zit, is voornamelijk kind met hier en daar een volwassene. Vrijwel elk kind heeft een doosje op zijn schoot. Achteraf weet ik dat daar popcorn en Fristi in zit. Ik heb voor mijn kinderen van te voren, heel truttig, een tasje klaargemaakt met een fles water, chocola en wat fruit met schilmesje. Op deze leeftijd kan dat nog. Fruit schillen in het donker is overigens verdomd lastig, kwam ik achter.

 

Het licht dimt en trailers van andere 3-D films komen voorbij. Ik kijk verwachtingsvol naar Qezar. 'De film komt op mij af,' zegt hij droog. De kleinste weigert op schoot te komen zitten en zit eigenwijs op een stoel te doen alsof het heel normaal is dat de tekenfilm tot haar neus uit het scherm steekt.

 

Het licht gaat uit en de hoofdfilm begint. Dit is de cue voor alle kinderen met een bak popcorn slash zak chips op schoot om te starten met kraken en smakken. De Fristies worden ontkurkt en de aroma van geplette luizen gemixt met gezoete chemie in combinatie met popcorn komt ons tegemoet. Het jongetje naast Qezar maakt het nogal bont, want elk stukje popcorn dat hij in z'n mond stopt, bijt hij eerst luidruchtig in vijf muizenhapjes zijn mond in om het vervolgens met open mond verder te vermalen. Ik kan me door dit storende geluid slecht concentreren op de film. Naast mij kan nog iemand zich niet focussen op de film en dat is mijn geliefde. De man die mij nooit meeneemt naar de bios omdat hij popcorn haat. De geur en het geluid dat het met zich meebrengt als het wordt genuttigd, kan hij niet verdragen. Zijn geïrriteerd zuchten komt boven het gekraak en gesmak uit. Ik draai me naar hem toe en klap bijna met mijn slaap tegen zijn elleboog aan, want hij heeft demonstratief zijn vingers zijn oren gestopt: 'Ik ga nooit meer mee!'

 

Onze kinderen hebben nergens last van en zitten helemaal in het verhaal. Na een uur zijn alle snacks op en er heerst eindelijk rust in de zaal. Navi wordt moe en valt bij haar vader op de borst in slaap. Vaders zelf is opgehouden met zuchten en eindelijk kan ook ik genieten van de film.

 

Na de film gaan we lunchen bij de Winkel van Sinkel. Heerlijke verse frieten met verse appelsap voor de kindjes en een welverdiend wijntje voor ons. Al met al een top uitje!

 

Ben je ook geïnteresseerd in uitjes met korting? Check dan altijd even online of er ergens kortingsacties zijn. Hier volgt mijn top-elf korting tips /websites.

 

1. http://www.museumkaart.nl
2. https://www.dagjewegtickets.nl
3. https://www.optimel.nl
4. https://www.ticketveiling.nl
5. https://www.vakantieveilingen.nl
6. https://www.groupon.nl
7. https://www.socialdeal.nl
8. https://www.marktplaats.nl (hier worden vaak gewonnen tickets, of tickets
die niet lang meer geldig zijn voor weinig aangeboden)
9. https://www.uitmetkorting.nl
10. Supermarkt spaaracties
11. Facebookacties (bijvoorbeeld Kidzcity heeft leuke kortingsacties)

 

Ik ben benieuwd naar verdere kortingstips, dus als je dit lijstje kunt aanvullen, dan hoor ik dat graag! En mocht je het in je hoofd halen om binnenkort met je kinderen naar de bios te gaan, vergeet dan niet je kind van te voren te leren met mond dicht te eten, want voor je het weet, zit je daar met een elleboog tegen je slaap aan.

 

Fijne uitjes toegewenst!
Wendy Meynderts

 

 

Nieuwsgierig? Blijf op de hoogte:


|     © 2023 mijnkleinelieveling.nl    |    Facebook     |    

     wendy@mijnkleinelieveling.nl    |    Instagram     |     

                  +31 (0)6 42 21 00 72    |           Twitter    |

                         KVK 570 273 58    |    

     Betaalrekening NL91 KNAB 0402 1822 86 - Mijn Kleine Lieveling