Blogs

Meer voor mijzelf dan voor anderen schrijf ik af en toe blogs. Momenteel ben ik al mijn oude blogs aan het opzoeken om deze pagina hiermee te vullen. Reacties op deze blogs heb ik niet mee gekopieerd. Ook blog ik over mijn nieuwe project en het proces hiervan. 

 

Sporten? Ik ben Malle Pietje niet!

 

Sporten is niet bepaald mijn hobby en ik heb er ook geen tijd voor. Toch doe ik het nu en met plezier, dankzij mijn beste vriendin Lindsey!

 

Tijdens mijn zwangerschap ben ik flink aangekomen en ik heb langzaam maar resoluut afscheid genomen van de meeste van deze kilo's. Nu wil ik eigenlijk graag weer wegen wat ik voor mijn eerste zwangerschap woog , maar ik hou het voorlopig even op het gewicht dat ik voor mijn tweede (en laatste) zwangerschap had, namelijk 61 kilo. Mensen die mijn blogs volgen, weten dat ik op mijn dochters eerste verjaardag in een mooie jurk wil passen. Elke week schrijf ik hierover een update. Ik heb nog een week te gaan. Ik begon 28 april met 65,4 en wilde er 5 kilo van af hebben, maar ik ben deze week niks afgevallen...

 

Hier vertel ik dat ik let op slechte koolhydraten en hier vertel ik hoe ik dat doe. En zo'n twee weken geleden ben ik ook begonnen met drinken van vier glazen lauw water voor het ontbijt. Nu vertelde ik eerder al dat ik al gauw in de verleiding kom om dan toch maar een dagje te skippen en lekker te eten waar ik zin in heb. Nou, dat heb ik dit weekend twee dagen gedaan. Inclusief pizza van Domino's. Ik moet er om lachen nu ik dit schrijf, maar het is natuurlijk om te janken. Maar, ik heb er wel van genoten ;) Dat doet me denken aan dat toffe wijfie dit filmpje.

 

Maar het goede nieuws is dat ik niet ben aangekomen! :D

 

Dus maandag ben ik gewoon weer verder gegaan met mijn afvalproces. Water en uitkijken met koolhydraten. Maar ik kan wel gaan letten op wat ik allemaal naar binnen werk, maar het lichaam moet natuurlijk ook een beetje in beweging komen.

 

Nu heb ik af en toe dagen dat ik veel beweeg omdat ik met de kindjes buiten speel, flink wat huishouden te doen heb of lange wandeling met de kinderwagen maak. We hebben namelijk een meerijstoeltje voor mijn zoontje, maar als hij moe is, kan hij ook gewoon in het bagagerekje, zijn we onlangs achter gekomen. Slaapt blijkbaar heerlijk ;)

 

Vorig jaar ben ik begonnen met hardlopen. Wat vervolgens weer gestagneerd is. Niet omdat ik het niet leuk vond, want ik vond het heerlijk om even alleen te zijn en alle gedachtes uit mijn hoofd te rennen. Maar ik heb er gewoon geen tijd voor, want dan moet ik de kinderen speciaal daarvoor naar de oppas brengen. Wat een gezeul voor een uurtje. Ik zou het wel 's ochtends om 7.00 uur kunnen doen, maar dan lig ik liever nog in bed. En ik zou het ook 's avonds kunnen doen als de kinderen in bed liggen, maar dan heb ik vaak nog werk te doen, een serie te kijken of ben ik gewoon moe. Kortom, excuses genoeg om het dus niet te doen. Nu was ik geen fanatieke jogster hoor, ik heb maanden lang les één van Evy herhaald. Beter iets dan niets, zoals daarna...

 

Maar een tijdje geleden stuitte ik op Hiit. High Intensity Interval Training. Ik ken het principe van de sportschool, maar was nooit gemotiveerd genoeg om het met regelmaat zelf toe te passen. Ik ben gaan googlen hoe je dit thuis kan doen, filmpjes gaan bekijken en kwam zo terecht bij mijn inmiddels nieuwe beste vriendin Lindsay. Lindsay traint je via Youtube en, al ben ik dus helemaal niet zo sportief, I love it! Zij heeft 'Moms into Fitness' opgezet en doet samen met jou oefeningen voor beginners. Het is dus ook voor vrouwen die van hun zwangerschapskilo's af willen komen en weer fit willen worden. Dit is de 'Post Natal Beginners HIIT Traiing Workout'! Tof toch!

 

Je doet 40 seconden een oefening en neemt dan 20 seconden rust. Dit herhaal je met allerlei verschillende oefeningen waarbij je al je spieren traint. Het duurt tien minuten en je merkt echt dat je flink gesport hebt. En het mooiste is dat je het pas na twee dagen weer mag doen, omdat je spieren zich ondertussen moeten herstellen en het zinloos is om in de tussentijd toch te gaan trainen. Ik doe dit in de woonkamer waar mijn kinderen bij zijn en mijn zoontje mij instructies geeft. Ik ga verder geen informatie vertellen over deze methode, want daar staat internet al vol mee en ik ben uiteraard geen expert, maar ik raad je aan dit filmpje te bekijken. Misschien raak jij dan net zo gemotiveerd als ik.

 

Goed, ze is niet helemaal mijn type, want volgens mij houdt ze helemaal niet van wijn en chocola, maar die tien minuten om de twee dagen kunnen we het echt heel erg goed met elkaar vinden.

Ze heeft ook een website.

 

Succes allemaal en tot volgende week.

Groetjes, Wendy

 

 

 

 

 

 

Nieuwsgierig? Blijf op de hoogte:


|     © 2023 mijnkleinelieveling.nl    |    Facebook     |    

     wendy@mijnkleinelieveling.nl    |    Instagram     |     

                  +31 (0)6 42 21 00 72    |           Twitter    |

                         KVK 570 273 58    |    

     Betaalrekening NL91 KNAB 0402 1822 86 - Mijn Kleine Lieveling