Blogs

Meer voor mijzelf dan voor anderen schrijf ik af en toe blogs. Momenteel ben ik al mijn oude blogs aan het opzoeken om deze pagina hiermee te vullen. Reacties op deze blogs heb ik niet mee gekopieerd. Ook blog ik over mijn nieuwe project en het proces hiervan. 

 

Makkelijke, voedzame gerechten voor je lieve schatjes

 

Mijn kinderen elke avond weer gezond eten voor te schotelen, blijft een uitdaging. Hoe doen andere moeders dat?

 

Om weer eens op mijn thema 'Lekker in je lijf' terug te komen, wil ik graag een stukje schrijven over koken voor mijn kindjes. Ik heb een zoon van drie en een dochter van één en beide zijn gelukkig niet extreem zinnig met eten. Hoewel de oudste tegenwoordig het liefst de hele dag alleen maar boterhammen met pindakaas wil of 's avonds gewoon geen zin heeft om te eten. Maar met een beetje chantage van onze kant komen we daar meestal wel uit. Dochter eet buitengewoon graag en goed, mits ze het allemaal zelf mag doen. Alleen worden de sporadische oh zo handige potjes tegenwoordig niet meer door mevrouw geapprecieerd. Weinig tot geen vuiltje aan de lucht dus.

 

Vrijwel elke avond kook ik zo gezond mogelijk, vooral voor hen. Uitzonderingen daar gelaten. Want natuurlijk wordt het ook wel eens een tosti met stukjes tomaat en komkommer ernaast, pizza of friet met een snack. Of nu, zo tijdens de zwoele zomeravonden, stukjes stokbrood met kruidenboter en een gebarbecued worstje met een ijsje toe. Maar over het algemeen krijgen ze dagelijks binnen wat ze nodig hebben. En in principe wordt er gewoon gegeten wat de pot schaft, maar als mijn vriend en ik bijvoorbeeld (meestal homemade, jaja) sushi eten, maak ik voor de kindjes gewoon iets anders.

 

Ik hou best wel van koken, maar sinds ik kinderen heb, sta ik wat minder lang in de keuken. Dus gezonde gerechten die ik binnen 30 minuten bereid heb, zijn mijn favoriet. Ik gebruik geen pakjes en zakjes. Ten eerste omdat er veel suiker, vetten en zout in zit. Ten tweede omdat het zelf kruiden, al dan niet vers, niet meer werk is en het de smaak juist ten goede komt. Ten derde is kant en klaar uiteindelijk duurder. Je moet er alleen wel voor zorgen dat je genoeg kruiden in huis hebt. 

 

Nu ben ik absoluut geen chefkok, maar ik kook wel op ervaring en gevoel en wat ik niet weet, google ik gewoon. Recepten online en mooie kookboeken en tijdschriften inspireren me, maar ik kook nooit volgens recept. Eigenlijk doe ik altijd gewoon maar wat. Gelukkig, of eigenlijk heel erg helaas, is ons hele gezin één en al carnivoor, dus een stukje vlees maakt een gerecht al snel af. Beetje groente en wat koolhydraten erbij en klaar is Kees. Ik kom er meestal wel uit. Maar nu is mijn inspiratie zoek! Hoe doen anderen dat?

 

Hier volgen een aantal voorbeelden van gerechten die ik mijn kinderen voorschotel. Allemaal in een mum van tijd klaar.

- Pasta met saus gemaakt van tomaten (ook tomatenpuree uit pak), paprika en kruiden. Kleine stukjes groente (wat maar in huis is) er doorheen, ui en knoflook en eventueel wat (vegetarisch) gehakt. Tijdens het koken van de pasta maak ik de saus, binnen 20 minuten staat dit op tafel.

- Ommelet met spek, groente (wat er maar in huis is) en (geraspte) kaas. Dit gaat er altijd in.

- Pannenkoeken met spinazie en kaas/ spek en stroop.

- Linzen- of andere gebonden groentesoep met Griekse Yoghurt en (rook)worst of ballen er doorheen

- Noedels/ rijst/ quinoa met stukjes kip, groente en verse kruiden

- (Zoete) aardappel, gekookt of gebakken, met groente en vlees/ vis.

- Stukjes gebakken vlees, blokjes kaas en rauwkost aan een stokje geregen.

- Als ik het mezelf nog makkelijker wil maken, dan doe ik kruidenkaas door het eten. Vooral bij stukjes broccoli werkt dat erg goed. 

 

Ik ben erg benieuwd hoe anderen het voor elkaar krijgen om met regelmaat een gezonde maaltijd op tafel te krijgen. Ik hoor het graag.

 

Fijne dag!

 

Groet,

Wendy Meynderts

 

 

Nieuwsgierig? Blijf op de hoogte:


|     © 2023 mijnkleinelieveling.nl    |    Facebook     |    

     wendy@mijnkleinelieveling.nl    |    Instagram     |     

                  +31 (0)6 42 21 00 72    |           Twitter    |

                         KVK 570 273 58    |    

     Betaalrekening NL91 KNAB 0402 1822 86 - Mijn Kleine Lieveling