Blogs

Meer voor mijzelf dan voor anderen schrijf ik af en toe blogs. Momenteel ben ik al mijn oude blogs aan het opzoeken om deze pagina hiermee te vullen. Reacties op deze blogs heb ik niet mee gekopieerd. Ook blog ik over mijn nieuwe project en het proces hiervan. 

 

Gelukkiger zonder kinderen??

 

Vorige week meldde de media dat mensen met kinderen ongelukkiger zijn. Feit. Punt. Maar mij is niks gevraagd!

 

 

Het laat me maar niet los, het bericht dat men dus blijkbaar ongelukkig wordt van het hebben van kinderen. Zelfs nog ongelukkiger dan bij een scheiding of bij het verliezen van een dierbare! Ben ik nou gek? 

 

Ok, ik maak me voortdurend zorgen om ze, lijd aan chronisch slaaptekort, me-time is ver te zoeken, m'n carrière staat op een laag pitje, shop ik alleen nog maar voor de kindjes, nuttig ik koffie of diner meestal koud, vergt eventjes de deur uit meteen professionele timemanagement, staat het huis altijd op z'n kop, moeten er elke dag wasjes worden gedraaid, luiers worden verschoond, ruzies worden geblust etc.

 

Maar daar staat tegenover dat we extreem leuke, lieve, knappe, grappige en, niet onbelangrijk, gezonde kindjes hebben. Ze brengen ons zoveel vreugde, daar kan geen miljoen euro of levenslange vrije tijd tegenop! Geen wereldreis, geen booming carrière, geen elk weekend stappen. Wij zijn intens gelukkig en slaan ons met z'n vieren overal doorheen. 

 

Voordat wij kinderen hadden, deden mijn vriend en ik geweldige dingen. We gingen wekelijks uiteten, regelmatig naar festivals en concerten, gingen meerdere malen per jaar op vakantie en waren ontzettend blij met elkaar. Nu vergeten we elkaar regelmatig en doen we al die leuke dingen minder. 

 

Tijdelijk. Want we hebben nu even andere prioriteiten. Daarbij vinden we het best knap van onszelf dat we zulke te gekke minimensjes hebben gemaakt en we doen alsnog veel leuke dingen samen. Wij zijn eigenlijk het kleffe gezin dat altijd lachend op Facebook verschijnt, alsof we geen ellende kennen. Het gezin waar anderen misschien van walgen. Waarschijnlijk word ik door sommigen zelfs wel geblokkeerd omdat ze mijn geweldige kinderfoto's inmiddels spuugzat zijn. 

 

Maar ik vind het jammer dat niet iedereen zo gelukkig kan zijn met het hebben van kinderen zoals wij. Ik kan me er zelfs niks bij voorstellen. Ik begrijp heus wel dat elke situatie anders is en dat niet iedereen het treft. En dat iedereen het leven an sich anders ervaart. Maar het gros van Nederland en Duitsland (waar het onderzoek plaatsvond) heeft toch net zulke leuke, lieve, knappe, grappige en gezonde kindjes zoals wij. Zijn zij dan ook niet gelukkig? Het leven stopt niet met kinderen, het geeft een ander dimensie. En zowel met als zonder kinderen heb je te dealen met mindere dingen waar je, hopelijk tijdelijk, niet zo gelukkig van wordt. That's life! Focus je liever op de mooie dingen! 

 

Geniet van je kindje(s) en deze zonnige dag.

 

Groetjes,

Wendy Meynderts

 

 

Nieuwsgierig? Blijf op de hoogte:


|     © 2023 mijnkleinelieveling.nl    |    Facebook     |    

     wendy@mijnkleinelieveling.nl    |    Instagram     |     

                  +31 (0)6 42 21 00 72    |           Twitter    |

                         KVK 570 273 58    |    

     Betaalrekening NL91 KNAB 0402 1822 86 - Mijn Kleine Lieveling